Ana içeriğe atla

İstanbul Isı Yalıtım

PENCERE ve KAPI YALITIMI:Pencereler ve dış kapılar bir binanın ısıtma ve soğutma gereksinimlerini büyük ölçüde etkiler. Yeni malzemeler, kaplamalar ve tasarımlar, yeni ve yüksek performanslı pencere ve kapıların enerji verimliliğini önemli ölçüde artırdı. Yeni yüksek kaliteli pencereler, düşük kaliteli, eski pencerelerden altı kat daha fazla enerji verimli olabilir. Geliştirilmiş pencerelere ilişkin en son gelişmelerden bazıları arasında çoklu cam, yalıtım için iki veya daha fazla cam panel veya başka filmlerin kullanılması ve kızılötesi enerjinin binadan çevreye akışını azaltan düşük emisyonlu kaplamalar bulunmaktadır.Sadece pencerenin kendisine değil, pencerenin yalıtım seviyesini önemli ölçüde etkileyebilecek olan pencere çerçevesine de dikkat edilmesi gerekir.
Isı yalıtımı doğru malzeme, detay ve uygulama ile gerçekleştirildiği zaman faydalıdır. Üzücü olan yanlış uygulamaların sonucunda yaşananların suçlusu olarak ısı yalıtımının görülmesi ve kişilerin ısı yalıtımı yapmaktan uzaklaşmasıdır. Hâlbuki doğru malzeme, detay ve işçilikle yapılan ısı yalıtımı ile hem konforlu mekânların elde edilmesi ve hem de her yıl ısıtma ve /veya soğutma faturalarının en az yarısının tasarruf edilmesi mümkündür. Isı yalıtımı ısınma amaçlı enerji tüketimini olduğu kadar soğutma amaçlı enerji tüketiminin azaltılmasında da faydalıdır. Öncelikle küf ve boyada görülen hasarlar, yalıtımsızlıktan veya işinin ehli olmayan kişilerce yapılan ve doğru olmayan malzemelerin kullanılmasından kaynaklanır. Doğru yalıtım ise bu sorunları ortadan kaldıracaktır. Hatta iç yüzeylerde görülen terlemenin sebebi pek çok durumda dışardan su girmesinden kaynaklandığı sanılsa da aslında ısı yalıtımı olmayışının sonucunda iç yüzeylerin sıcaklıklarının düşmesi ve iç ortamdaki buharın bu yüzeylerde yoğuşmasıdır. Isı yalıtımı ile bu sorunların da çözülmesi mümkün olacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

DIŞ CEPHE GÖRSELLERİ

Bina dış yüzeyine; söve, fuga, sütun, küpeşte kat silme, harpuşta, taş kaplı uygulamaları gibi uygulanan estetik görünümdür. Gerekli bilgiyi firmamızın web sitesinden ulaşabilirsiniz.

İstanbul Dış Cephe Mantolama

İstanbul Dış Cephe Mantolama Firması olarak; detaylı bilgiyi firmamızın web sitesini tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Çatı İzolasyon

Çatılar; bizleri rüzgar, dolu, yağmur, kar vs. gibi başlıca doğa olaylarından koruyarak adeta bir kalkan görevi görmektedir. Çatılar, Su geçirmez olmasının yanı sıra, karı desteklemeli,sürtünmeye karşı dayanıklı bir yüzeye sahip olmalı, sıcak iklimlerde ısıyı absorbe etmemeli ve soğuk iklimlerde ısı kaybetmemelidir. Bir çatı sert doğa olaylarına dayanabilmelidir. Bazı bölgelerde çok büyük olabilen rüzgar yükleri, insan yükleri (çatıya erişilemiyorsa, bakım işçilerinin ağırlığına dayanabilmelidir) kar yükü, ve deprem gibi Çatı,hem kendi ağırlığını hem kendisinde bağlı olan teçhizatları, hem de üzerinde biriken yağmur ve karın ağırlığını taşıyacak şekilde düzenlenmelidir. Her türlü ayrıntıyı düşünecek olursak, çatı yapımı, alanında bilgili, deneyimli, kişilerle çalışması gerekmektedir. Çatı ve çatı altında bulunan teras, kiriş, duvar ve diğer yapılar arasında izolasyonu oluşturarak dış etkenlerin yaşam alanına ulaşmasını engeller ve evimizi kuru tutar. Enerji tasarrufu sağlaya